Velg en side

I 2021 skulle festivalen vår ha feiret 5 årsjubileum sånn ble det ikke. Siden 2020 ble et stille og avventende år måtte alt som var timet og tilrettelagt utsettes et helt, evig langt år. Derfor i 2022 er det vårt offisielle fem års jubilèum!!

Hva er Terrassejazz? Terrassejazz arrangeres hvert år første helg i juni.Vi mener det må være den snåleste og ( foreløpig) minste jazzfestivalen i landet. Idèen ble sådd av familien Haugland julen 2016 rundt et knalltøft parti med scrabble. Man var skjønt enige om at det musikalske tilbudet i kommunen og Setesdal var modent for noe mer variasjon og utfordringer. Dette i kombinasjon med et ønske om å skape noe for noen var spiren til å starte en årlig jazzfestival.

Vi ønsket en festival spesielt med fokus på barn og unge, og at det i første rekke skulle være de unge nyutsprungne jazzmusikerne som skulle få sin scene og arena.

I 2017 ble det arrangert to stk konserter hjemme på terrassen vår, og stuegulvet var fylt opp med soveposer og madrasser og fungerte som backstage, garderobe, soverom og det meste annet. Det ble gitt støtte både fra Sørnorsk Jazzsenter og Norsk Jazzforum, og med et svææææært smalt budsjett var det kun vår egen stue vi kunne tilby som fasiliteter.

Dette var så himla gøy – at vi bare måtte fortsette!

Etter dette har vi både hatt mange store navn og mindre kjente artister, vi har etablert musikkworkshop for barn og unge som strekker seg over to dager, foreldreparet i familien overtok sommeren 2017 Setesdals eldste hotell – noe som skulle vise seg å gi festivalen store muligheter for å bli litt større, og vi er klare for å vokse enda mer.

Fremdeles er det Hagekonserter hjemme på Terrassen – der hvor alt begynte. Dette er så intimt og unikt og nydelig at vi kan bare ikke gi slipp på det. For familien er det utrolig spennende å få ” besøk” av alle disse menneskene hvert år i juni og i 2021 var det faktisk kø ved begge toalettene i huset 🙂

Festivalen er tuftet på dugnadstimer, godvilje, kjærlighet og masse god karma. Vi er ufattelig takknemlige for den lojale gruppa med frivillige som hvert år stiller opp og hjelper oss. Det lokale næringslivet har også begynt å vokne, og den lokale sparebanken – Evje og Hornnes Sparebank, bidrag hvert år med sponsorstøtte og masse ros – vi er så takknemlige.

I 2022 fortsetter vi i samme spor, men drømmer nå om at enda flere skal oppdage oss. Vi får i år besøk av Daniela Reyes  i hagen vår på splittkonsert med Cortex. Headliner i år er Needlepoint – og vi gleder oss hemningsløst til å få tilbake både Nikolay og Olaf som sist sto på hovedscenen i 2018 sammen med Band of Gold.

Tar du turen? Vi gleder oss til å danse med dere igjen <3

Hilsen Karl, Julian, Vilde, Else og Øyvind